Diverse soorten zout.
HIMALAYAZOUT
Kristalzout uit het Himalayagebergte
Ongeraffineerd en natuurzuiver
Verrijkt het lichaam met 84 mineralen en sporenelementen.
Himalayazout is de hoogwaardigste vorm van natuurzout. Het ondergaat geen enkele chemische behandeling. Het minstens 250 miljoen jaar oude oerzout heeft al zijn mineralen en sporenelementen in volkomen zuivere vorm behouden.
Zoutmythe
Himalayazout geldt in het gebied van herkomst, de zuid-westelijke Himalaya, van oudsher als bijzonder kostbaar en geneeskrachtig. Volgens de overlevering stamt het uit de tijd van de schepping van hemel en aarde uit het oerwater. Diep in het binnenste van de Himalaya werd oerwater tot zoutkristal waarin scheppingskracht is opgeslagen.
Herontdekking
De zoutmythe blijkt wonderwel overeen te stemmen met moderne kennis. Het leven is ontstaan in het water, de zogenaamde oersoep. De oersoep of oerzee bevatte de bouwstoffen van het leven, de elementen waaruit ook ons lichaam nog steeds bestaat. Himalayazout is afkomstig uit opgedroogde delen van de oerzee. Het bevat de levenselementen in hun oorspronkelijke samenstelling en verhouding.
Waarom zout?
Ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water en zout. Zout is onmisbaar voor het lichaam. Geen gedachte, geen emotie, geen activiteit zonder zout.
Niet elk zout is even gezond. Zo bestaat keukenzout alleen uit de elementen natrium en chloor (natriumchloride) en is er een antiklontermiddel aan toegevoegd (magnesiumcarbonaat) en soms jodium.
Waarom Himalayazout?
Himalayazout bevat 84 vitale bouwstenen in de vorm van oorspronkelijke mineralen en sporenelementen. De bouwstenen van het leven zijn in dit oerzout bewaard gebleven. Himalayazout is met zijn rijkdom aan elementen een elixer dat door de natuur zelf is samengesteld.
Toepassingen
Himalayazout kent vele therapeutische, cosmetische en culinaire toepassingen.
Onderga de werking van Himalayazout ten minste drie maanden.
Mensen met een zoutarm dieet kunnen Himalayazout in dosering gebruiken die de arts voorschrijft ter vervanging van ander zout.
Himalayazout is onbeperkt houdbaar. Zout trekt van nature water aan. Bewaar het op een droge plaats.
Himalayazout wordt op traditionele en ambachtelijke wijze gewonnen Met de hand geselecteerd, gewassen en in de zon gedroogd.
Meer lezen?
Dr. Barbara Hendel en Peter Ferreira, ‘Wasser und Salz’
of ‘Water and Salt’, Natural Resources Inc., USA.